12 najpopularnijih parfema na svijetu koje svi obožavaju

08. pro 2022

Najmirisniji, najpopularniji, najosobniji - među beauty proizvodima sve su to parfemi!

S dugom i bogatom tradicijom iza sebe, parfemi su jedan od najzanimljivijih kutaka beauty svijeta. Priča o parfemima vodi nas na uzbudljivo putovanje kroz vrijeme i mirise – od starih Egipćana i prvih jednostavnih mirisnih kompozicija preko starih Rimljana i Perzijanaca koji su umijeće kreiranje parfema podigli na novu razinu do danas kada je svijet parfema raznovrsniji i pristupačniji no ikad prije.

Tijekom tisućljeća, stoljeća i desetljeća, parfemi su prošli kroz brojne transformacije, no jedna je stvar uvijek ostala ista. U beauty svijetu, u različitim kulturama i u životima pojedinaca, parfemi predstavljaju mnogo više od beauty proizvoda.

Jedan od razloga zbog kojeg parfemi predstavljaju više od beauty proizvoda je činjenica da smo u mirisima uvijek tražili dio sebe, onu savršenu kombinaciju mirisnih nota u kojoj ćemo prepoznati svoj karakter, senzibilitet i stil, parfem koji će postati naš mirisni potpis. Svaki parfem u našoj će kolekciji imati svoje posebno mjesto, razloge zbog kojih je tu, prilike za kojeg ćemo ga birati i raspoloženja uz koja ga vežemo.

Kako su se, usprkos vrlo osobnom pristupu svakog od nas, neki od parfema uspjeli istaknuti kao apsolutni favoriti i zaslužiti titulu najpopularnijih na svijetu?

Najpopularniji u svijetu najpopularnijih

 

Parfemi su danas pristupačiniji no ikad prije. Njihova sve veća popularnost utjecala je na njihovu sve veću dostupnost koja pak je utjecala na proces njihovog stvaranja, na komercijalizaciju parfema i, nerijetko, na njihovu kvalitetu.  Ipak, u moru mirisnih bočica koje nas danas okružuju u svakom dućanu posvećenom parfemima, u beauty shopovima i u drogerijama, nekoliko parfema svoju popularnost izgradili su na izvrsnosti koja se odražava i osjeća u njihovoj svakoj dragocjenoj kapljici.

Između komercijalnog uspjeha i umjetnosti iza stvaranja parfema smjestili su se najpopularniji parfemi koje svi obožavaju! Ako su parfemi najpopularniji proizvodi u beauty svijetu, ovi su parfemi najpopularniji među najpopularnijim.

 

 

 

 

 

12 parfema koje svi obožavaju

Od romantike cvjetnih nota do snažnih drvenastih mirisa i osvježenja koje u svaki parfem unose citrusi, nekoliko parfema plijeni pažnju kako široke publike, tako i parfumera i beauty insajdera. Iza njih nalaze se velika imena beauty svijeta, a čak ako ih ne prepoznajete po njihovom imenu ili jednako prepoznatljivim dizajnima bočica, njihovi mirisi zasigurno su vam poznati. Osim što ćete ih prepoznati kao svoj mirisni potpis ili jedan od njih, ili ćete ih možda spojiti s bliskim osobama koje ih nose, njih ćete uvijek namirisati i prepoznati na ulici, na nepoznatom prolazniku. Upravo je ta prepoznatljivost ono što ih čini toliko posebnima i popularnima.

 

 

Na vrhu popisa najpopularnijih parfema koje svi volimo nalaze se parfemi poznatih beauty kuća koji iza sebe imaju dugu tradiciju.

O ljubavi prema parfemu beauty i modne kuće Chanel koji se krije iza broja pet još je u šezdesetima pričala Marilyn Monroe, a njemu uz bok posljednjih nekoliko godina istaknula su se još dva parfema iz Chanel radionice – Coco Mademoiselle i Chance. Visoko na listi parfema koji su uspjeli osvojiti svijet nalaze se i sofisticiran Diorov J’Adore, prozračni i floralni Chloé te Replica parfemi s potpisom Maisona Margiele koji se ističu kao jedan od favoriti iz svijeta niche parfema.

Svoje mjesto među parfemima koje svi vole pronašao je i Calvin Klein CK One, miris koji je popularizirao ideju unisex parfema i do danas ostao jedan od najpopularnijih unisex parfema.

 

U nastavku otkrijte 12 najpopularnijih parfema na svijetu koje svi vole i s kojima nikad ne možete pogriješiti zbog čega će i ovih blagdana biti poklon kojem ćemo se posebno razveseliti, ali i poklon koji ćemo rado poklanjati.

 

 

 

Chanel N°5

(Müller)

Chanel Coco Mademoiselle

(Müller)

 

Chanel Chance

(Müller)

Dior J’adore

(Douglas)

Chloé Chloé

(dm)

Giorgio Armani Si

(dm)

Givenchy L’Interdit

(Douglas)

 Lancôme La Vie Est Belle

 (Müller)

Narciso Rodriguez Narciso

(Douglas)

Maison Margiela Replica By the Fireplace

(Douglas)

Calvin Klein CK One

(dm)

Tom Ford Black Orchid

(Douglas)

Najpopularnije parfeme na svijetu koje svi obožavaju pronađite u parfumerijama i drogerijama Arena Centra i ovih blagdana počastite sebe i svoje najdraže mirisnim poklonima!

 

Foto: Pexels