Najljepši darovi za krštenje, krizmu i vjenčanja

24. svi 2023

Darovi za svečane prigode koje ne stanu u kovertu

Pozvani ste na krizmu, vjenčanje, krštenje? Ako nečega ne nedostaje kada dođe lijepo, proljetno  vrijeme, tada su to pozivnice za razne svečanosti. Time je i mnogo više razloga za darivanje dragih nam ljudi; za kupnju posebnih predmeta koji imaju emotivnu vrijednost (uz praktičnu i financijsku).

Odabrati savršen dar za krštenje, prvu pričest, krizmu ili vjenčanje pravi je izazov. Prigode su to koje se pamte cijeloga života i svatko od nas svoje najdraže želi razveseliti darom koji će ostaviti najbolji dojam i pokazati kako smo promišljali o osobi i prigodi za koju smo dar izabrali.

Nakit je uvijek  dobar izbor

Darivanje i proljetne svečanosti nekako uvijek imaju istu poveznicu – nakit. Što i ne čudi jer je riječ je o modnim detaljima koji su zapravo mnogo, mnogo više od „detalja“. Riječ je o predmetima velike estetske vrijednosti koji su ujedno i trajna uspomena na poseban dan.  Svi mi u svojim kolekcijama nakita imamo upravo takve komade nakita koji nas, i godinama nakon, podsjećaju na posebne dane i posebne ljude. Upravo je taj poseban i trajni podsjetnik ono što i sami želimo dati drugima.

Ima li pravila oko odabira nakita koji darujemo? Odgovor donosimo u nastavku.

Krštenje
Idealan su dar zlatnici, sitne naušnice, privjesci, jednostavne ogrlice ili personalizirani detalji na koje možete ugravirati ime, poseban datum ili željenu riječ. Srce, križić ili anđeo samo su neki od motiva koje djeca rado primaju kao dar od najbližih.

Argentum Zlatnik Krstionica; Blukids haljinica i sandale; Zaks zlatni lančić s privjeskom; Baby Centar haljinica

Prva pričest i krizma
Darujte stilizirane i oblikom jednostavne naušnice, narukvice s cirkonima ili kamenčićima u boji, ali i druge primjerke nakita trajne vrijednosti koji su u korak s posljednjim trendovima mode. Odaberite nakit prema karakteru djevojke ili mladića kojeg darujete. Osim modernog srebrnog ili zlatnog nakita, neće pogriješiti niti sa satom za dečke.

iStyle pametni telefon iPhone 14 Pro; Mark Pjetri Marijani zlatne naušnice; Borboleta narukvica; HETA 1892 Festina muški sat

Vjenčanja
Dobar su izbor zlatnici ili srebrnjaci sa željenim motivom i ugraviranom porukom.

Godišnjica braka
S prstenom koji će biti obogaćen briljantom nećete pogriješiti. No možete pokazati i kreativnost te sebi i njoj dati izdraditi dvije narukvice (jednu sebi, jednu voljenoj osobi), prsten na kojeg ćete ugravirati datum, ogrlicu na kojoj će pisati nešto što je vezano samo za vas…

Jysk satenska posteljina; Zara Home stolna svjetiljka; Sancta Domenica usisavač robot iRobot Roomba i5; Elipso Philips EP3243 aparat za kavu

Gadgeti na vrhu top liste želja

Osim nakita i novčanog iznenađenja u koverti, na proljetnim svečanostima posebno će oduševljenje izazvati  i gadgeti: pametni mobiteli (pričest, krizma), pametni usisavači, estetski i tehnološki napredni aparati za kavu (vjenčanja). Odabir takvih darova mladencima će, primjerice, olakšati prilagodbu novom domu te im ih, svaki dan, pri upotrebi tih predmeta podsjetiti na vas.
U dućanima se mogu pronaći uistinu gadgeti za sve ukuse. Tako će foodieje oduševiti blander u jarkocrvenoj boji, glazbene funove radio u retro dizajnu, beauty ljubitelje  gadgeti za čišćenje lica, a hobby entuzijaste pametni telefoni s naprednim kamerama.

 

 

Fotografije: Pexels