Najbolje destinacije za solo putovanje u Europi

22. ožu 2024

Proljetni dani su kao stvoreni za solo putovanja!

Svima nam je barem jednom kroz glavu prošla pomisao kako bi bilo lijepo maknuti se od svega i svih. Izgleda da su neki tu pomisao odlučili pretvoriti u stvarnost jer najnoviji trendovi pokazuju kako se sve više ljudi odlučuje za solo putovanja. U današnjem užurbanom životnom tempu, mir i samoća postali su svojevrsni luksuz. Samoća nije isto što i usamljenost, a ultimativni osjećaj slobode koji nam može pružiti uživanje u vlastitom društvu upravo su putovanja. Dolazak toplijih dana inspirirao nas je da malo više istražimo ovu temu i destinacije koje su idealne za ovakav oblik putovanja.

Koje su sve prednosti solo putovanja?

Možda jednostavno nemate s kim ili ste u potrazi za jedinstvenom avanturom. Kako god bilo, ako za to postoji prilika mišljenja smo da bi se svatko barem jednom u životu trebao odvažiti na solo putovanje. Za početak, ovakva putovanja često je puno lakše organizirati nego kada idete u paru ili grupi. Nema sputavanja ili prilagođavanja drugima, imamo potpunu slobodu ići gdje i kada god želimo. To su putovanja koja nas tjeraju da izađemo iz svoje komfor zone, grade karakter i samopouzdanje, uče nas kako ništa nije nemoguće i daju nam mogućnost da stvorimo jedinstvene uspomene na ljude, kulture i običaje s kojima ćemo se susresti i pamtiti cijeli život. Jasno je da nakon ovakvog putovanja svijet više nećemo gledati istim očima, a upravo je to promjena u kojoj se krije možda i najveća čar solo avantura.

 

 

U nastavku donosimo naš prijedlog europskih destinacija koje je najbolje posjetiti ako se odlučite na solo putovanje:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brugge Citytrip (@brugge_citytrip)

Brugge, Belgija

Grad okružen kanalima, bogate povijesti, predivne arhitekture, prepun galerija i muzeja. Jedan od razloga zbog kojeg smo ga stavili na naš popis je sigurnost, ima jako nisku stopu kriminala. Nije prevelik, pa je najbolji način za kretanje i istraživanje životopisnih ulica šetnja. Ovaj grad oduševljava svojim šarmom, pomalo sporijim i opuštenijim tempom idealnim za odmor i jedinstvenim izgledom zbog kojeg ćete se osjećati kao da ste u bajci.

Kopenhagen, Danska

Ovo je grad koji nudi genijalnu kombinaciju povijesti i suvremenog šarma. Siguran i jednostavan za kretanje, Kopenhagen ima odlične biciklističke staze, predivne zelene površine i najveću pješačku zonu u Europi. U ovom uzbudljivom gradu koji inspirira svatko se osjeća dobrodošlo i može pronaći svoj kutak, bilo da ste ljubitelj gastronomije, umjetnosti ili aktivnog odmora.

 

Firenca, Italija

Na našem popisu našao se i jedan grad za sve željne pravog Dolce Vita iskustva. Mjesto rođenja renesanse i srce Toskane. Svaki kutak Firence ima svoju priču o tradiciji, umjetnosti, kulturi i gastronomiji. Dok šetate ulicama imat ćete osjećaj kao da ste u jednom velikom muzeju na otvorenom. Grad u kojem se uživa sa svim osjetilima i bez ograničenja postaje svakome koga ga posjeti vječna inspiracija.

Island

Island je godinama proglašavan najsigurnijom zemljom na svijetu. Idealan je za sve koji putuju sami i žele nešto drugačije iskustvo jer ono što Island nudi, teško da ćete igdje drugdje pronaći. Termalni bazeni, eruptirajući gejziri, vodopadi, ledenjaci i crne plaže. Zemlja vatre i leda, krajolik koji ostavlja bez daha i iskustvo koje će oduševiti sve one u potrazi za pravom avanturom.