Mom jeans za svaki oblik tijela

06. srp 2020

Moda je čudna pojava utoliko što je ciklična i stalno nam vraća neke komade za koje smo mislili da ih više nikada nećemo vidjeti, a kamoli uživati u njima.

Da vam je netko prije desetak godina kazao da će modni brendovi lansirati  traperice visokog struka kakve su nekoć nosile naše majke, sigurno biste mislili da se ta osoba šali. Danas je „mom jeans“ kroj postao toliko popularan da ne postoji dizajnerski i high street brend koji ih nije uvrstio u svoju ponudu i dao im svoj pečat. Ako i dalje niste uvjereni u ovaj trend, napomenut ćemo da je nedavno i slavni Elle magazin proklamirao da je skinny jeans „mrtav“, a među tri najpopularnija modela trapera se, pogađate, nalaze one mom kroja.

U čemu je tajna?

Udobnost je sigurno prva na listi kada govorimo o efektu poželjnosti. Mom jeans je zamišljen kao funkcionalan model u kojem možete šetati, sjediti, provesti cijeli dan bez da se osjećate nelagodno. Sjetite se samo „low cut“ traperica koje su bile popularne 2000-ih i koje su mogle nositi samo visoke i vitke žene.

Ovo nas dovodi do drugog razloga popularnosti. Mom jeans dobro odijeva svaki oblik tijela. Ako imate malo jače bokove neće ih istaknuti zbog opuštenosti kroja, ako imate ravnu stražnjicu kreirat će iluziju zaobljenosti zbog visokog struka, ako ste mršavica dobit ćete istaknutije obline.  Važno je da odaberete pravu verziju kroja za svoj oblik tijela (ravne nogavice, cigareta kroj, srednji struk, ultravisoki struk) i vidite što vam najbolje funkcionira i u čemu se osjećate dobro.

Još jedan razlog popularnosti mom jeansa su bezbrojne mogućnosti stiliziranja. Izgledat će dobro u običnoj kombinaciji pamučnog t-shirta i tenisica, ali i u večernjoj varijanti sa slip topićem i seksi sandalama. U galeriji pogledajte odabir iz trgovina ArenaCentra