Lookbook playlista: Tri albuma koja slušamo uz ljetne zalaske sunca

09. srp 2024

Bezvremenski soundtrack ljeta!

Ljetne večeri definitivno su jedan od najboljih ljetnih trenutaka, pa je logično da svaku od njih obilježimo odgovarajućim soundtrackom. Nije ni čudo da mnogim umjetnicima upravo ljeto donosi inspiraciju, pa su tako i neki od najvećih glazbenih hitova vezani za ljetnu tematiku. Možda tajna leži u osjećaju bezbrižnosti i slobode koji nas sve preplavi u ovim ljetnim mjesecima. Vjerojatno se svi s nostalgijom sjećamo ljetnih večeri kada smo bili djeca i bezbrižnog igranja do kasnih sati, tinejdžerskih ljetnih ljubavi, izlazaka i bezbroj večernjih sati provedenih na nekoj terasi ili balkonu uz obitelj i prijatelje koji nam nikada neće dosaditi, iz sezone u sezonu. Neke od najboljih uspomena ne bi bile potpune bez muzike koja nam pomaže da ih kreiramo i opet ih se iznova prisjećamo kada pustimo baš tu određenu pjesmu koju smo čuli u nekom ljetnom čarobnom trenutku za pamćenje. U muzici ljeto je često definirano prolaznim hitovima. Ipak, postoje i oni bezvremenski albumi koji nas uvijek iznova mogu osvojiti svojim kvalitetnim zvukom i originalnošću. U našoj novoj Lookbook playlisti fokus smo stavili na albume koji su idealni za slušanje u trenutku između dana i noći, pomalo melankoličnom i romantičnom zalasku sunca koji od svih godišnjih doba, upravo ljeti poprima posebnu čar.

Tri albuma koja slušamo uz ljetne zalaske sunca:

 

 

Lana Del Rey – Norman F***ing Rockwell

Šesti studijski album poznate pjevačice objavljen 2019. godine savršeno se stapa s ljetnim zalascima sunca. Album u kojem Lana Del Rey opet briljira kao tekstopisac stvarajući u pjesmama genijalne fantazije o ljubavi, glamuru i opasnosti. Idealan za one laganije ljetne trenutke kada nam se čini kao da je svijet stao, potpuno uronjeni u bezbrižnost ljeta uživamo u vlastitoj samoći i ljetnim prizorima.

 

 

 

The Beach Boys- Endless Summer

Već sami naziv govori dovoljno, glazbena oda ljetu. “The sun in her hair, the warmth of the air, on a summer day” stihovi su pjesme The Girls on the Beach. Slušajući ovaj album osjetimo sunce, čujemo more i gledamo valove čak iako fizički nismo na moru. Glazbeni transport u beskrajno ljeto može početi.

 

 

The Rolling Stones- Tattoo You

Album je objavljen u kolovozu 1981. i sastoji se uglavnom od studijskih zapisa snimljenih tijekom 1970-ih. Glazba koja budi nostalgiju, a cijeli album možemo opisati kao ultimativni ljetni soundtrack. Zbog singla “Start Me Up” ovaj album je privukao ljetnu pozornost kada je tek izašao i nametnuo se kao legendarni singl kojeg će slušati generacije.

 

Foto: Instagram (@valentina_muntoni)