Lookbook playlista: Najbolji albumi za jesensku cosy atmosferu

06. lis 2023

Jesen je doba koje nam se lagano prikrade pa zatim naglo pokaže svu svoju veličanstvenu ljepotu.

Iako mnogi tuguju za ljetom, moramo priznati da ima nešto predivno u sporijem tempu, estetici, sentimentalnosti i osjećaju ugode koje nam donosi jesen. Mišljenja smo da svako godišnje doba zaslužuje svoj soundtrack, a jedno od glazbeno inspirativnijih je upravo jesen. Nostalgija i jesen nam se oduvijek čine kao prirodno savršen spoj.

Upravo time smo se vodili pri našem malom glazbenom putovanju i za vas odabrali tri albuma koji zvuče kao jesen.

 

Miles Davis: Kind of Blue

Da je jesen žanr muzike bila bi jazz. U jazz glazbi, baš kao i u jeseni ima nešto pomalo mistično, melankolično i romantično. Kind of Blue često nazivaju najboljim jazz albumom svih vremena, a njegovog tvorca muzičkog velikana Milesa Davisa ne treba posebno predstavljati. Svaka nota u Kind of Blue je kao stvorena da se pomiješa sa zvukom kišnih kapi na prozoru jedne jesenske večeri dok sjedimo s čašom omiljenog pića u ruci.

Taylor Swift: Red (Taylor’s Version)

“Autumn leaves falling down like pieces into place”, riječi su pjesme All Too Well koja se nalazi na albumu. Tylor Swift je albumu Red (Taylor’s Version), koji je originalno izdan 2012., udahnula novi život i započela novo poglavlje, baš kao i što je jesen za mnoge od nas vrijeme rastanka i novih početaka. Osim glazbe, obožavamo i jesensku modnu estetiku koju je Taylor savršeno utjelovila na coveru albuma, promovirajući ovaj album na društvenim mrežama te u kratkom filmu za pjesmu All Too Well (10 Minute Version) za koji je osvojila brojne nagrade uključujući MTV Video Music Awards, MTV Europe Music Awards, American Music Awards, Grammy Awards iHollywood Critics Association Awards.

 

Foto: @taylorswift

 

 

 

Sade: Love Deluxe

Ovaj album možemo opisati kao glazbeno putovanje u drugu dimenziju. Lagana soul muzika i njezin čaroban glas savršena su kulisa za vlastiti film u glavi kojeg ćemo stvoriti maštajući u jednoj od naših dugih jesenskih šetnji. Obožavamo osjećaj sigurnosti i topline koji nam donose note iz ovog albuma, a No Ordinary Love i Feel No Pain jedne su od pjesama s albuma koje nam bez problema mogu biti na repeatu cijeli dan.

Lookbook favoriti uz koje jesenski ugođaj postaje još bolji:

 

Pepco prekrivač; L’Occitane Barbotine Eau de parfum; Tom Tailor dolčevita; Zara Home svijeće