Lookbook book klub: Najbolje knjige koje smo čitali u 2023.

28. pro 2023

Knjige po kojima ćemo pamtiti 2023. godinu!

Došli smo do kraja još jedne godine uživanja u knjigama i to jedne od najposebnijih dosad jer ove smo godine čitali zajedno s vama. S željom da otkrijemo čitača u svakome od vas i zajedno kroz cijelu godinu uživamo u čitanju nekih od najboljih književnih naslova, na početku godine smo pokrenuli Lookbook book klub – najopušteniji book klub u kojem postoji samo jedno pravilo – uživanje u čitanju je obavezno!

Lookbook book klub u 2023.

Bez strogih pravila i bez odabira jedne knjige koju morate pročitati, u Lookbook book klubu predstavili smo  koncept book kluba u njegovom najopuštenijem (i zasad virtualnom) izdanju koje je privuklo sve one koji već uživaju u čitanju, ali i pridobilo simpatije nekih novih knjigoljubaca.

Svaki mjesec, u novom izdanju Lookbook book kluba donosili smo vam nove književne preporuke, ali pregršt zabavnog sadržaja koji prati svijet knjiga poput naših favorita uz koje čitanje postaje još bolje, što se nalazi na TBR listama poznatih knjigoljubaca ili playlistu koju možete slušati dok čitate.

Po kojim ćemo knjigama pamtiti 2023. godinu?

 

Knjige koje smo čitali u 2023.

 

Lookbook book klub u 2023. godini je bio uzbudljivo putovanje kroz različite književne žanrove, kroz književne novitete i omiljene klasike, kroz hit naslove s društvenih mreža i naslove nagrađivane prestižnim književnim nagradama.

2023. godinu započeli smo s najboljim knjigama iz 2022. godine koje još nismo pročitali. U veljači smo čitali ljubiće, a u ožujku smo pronašli novo značenje ženskog štiva u sedam fantastičnih naslova. Travanj smo posvetili sve popularnijem žanru crnih komedija, a svibanj sve popularnijem formatu audio knjiga. Prije početka ljeta posvetili smo se proljetnom štivu, dok smo se u srpnju tražili savršenu knjigu za plažu u svakom žanru. U kolovozu smo obilježili Women in Translation Month i, osim odličnih ženskih autorica, istaknuli odlične prevoditelje koji stoje iza njihovih hvratskih prijevoda. U jesensku sezonu ušetali smo s omiljenim naslovima book influencera, a do kraja godine sretno smo stigli uz nove naslove i cosy knjige.

 

Čitali smo puno i uživali u svakoj stranici. No, po kojim ćemo knjigama pamtiti 2023. godinu? U nastavku donosimo naše favorite sa svakog Lookbook book klub popisa književnih preporuka u 2023. godini!

 

Gabrielle Zevin: Sutra, i sutra, i sutra

Sally Rooney: Divni svijete, gdje si

Annie Ernaux: Djevojačke uspomene

Elle Cosimano: Ubojita Finlay Donovan

Yuval Noah Harari: Sapiens: kratka povijest čovječanstva

Alice Oseman: Heartstopper

Dino Pešut: Tatin sin

Maggie O’Farrell: Bračni portret

Rachel Cusk: Oris trilogija

Donna Tart: The Secret History

Kristian Novak: Slučaj vlastite pogibelji

Toshikazu Kawaguchi: Prije nego što se kava ohladi

Naše omiljene knjige koje smo pročitali u 2023. godini, ali i pregršt drugih odličnih naslova kojima možete ispuniti novu godinu čitanja ispred nas možete pronaći u knjižari Hoću knjigu u Arena Centru.

 

Lookbook book klub favoriti uz koje čitanje postaje još bolje

Svako novo izdanje Lookbook book kluba prati i novi izbor stvari uz koje čitanje postaje još bolje. U nastavku otkrijte favorite koji se uvijek nalaze u našem kutku za čitanje!

Nespresso kava; JYSK deka, Zara Home Poetic Mind mirisna svijeća