Koje naočale odabrati ove sezone?

24. ožu 2022

U Dalmaciji iz kuće možete izaći i bez novčanika, ali ne i bez sunčanih naočala. Ako ste iz Dalmacije ili imate neku prijateljicu koja je Dalmatinka, onda vam je ova tvrdnja itekako poznata

Naravno da nećemo generalizirati, ali moramo priznati da su u južnim krajevima Hrvatske sunčane naočale stvarno veća stvar od torbica i cipela. A kako je u sjevernijim dijelovima? Kazat ćemo vam da smo jedva dočekali sunce i da naočale usklađujemo s odjevnim kombinacijama. Iako u ladici imamo nekoliko provjerenih modela kojima se uvijek rado vraćamo, ovo lijepo vrijeme jednostavno poziva na shopping i pregled novih trendova. U moru svega što se nudi, 3 trenda se ističu kao vodeća. Donosimo ih u nastavku

 

Cat Eye – mačkasti okviri

Koketne, ženstvene, seksi – sve su to naočale mačkastih okvira koje su kao stvorene za senzualne odjevne kombinacije. Ovaj oblik naočala je popularan već neko vrijeme, a među najtraženijima već nekoliko sezona se izdvajao model brenda Celine koji je ujedno bio oversized. Ove sezone možete birati između minijaturnih modela koji jedva pokirvaju oko i koje su više fashion statement, i onih regularnih veličina koje vas štite od sunca i šalju trendovsku poruku koju želite odaslati svijetu. Koja je poruka u pitanju? This fashion cat is out and about!

Rectangular (kvadratni oblik)

Ovo je najveći novi trend sezone, a radi se o naočalama kvadratnog oblika i to po mogućnosti s debelim okvirima u bojama. Ovo je ujedno model s kojim se najviše možete zaigrati jer izgledaju beskrajno zabavno i imaju malo “quirky” štih. Vjerojatno će ih prigrliti svi iz generacije Z, s obzirom na to da je Bershka jedan od omiljenih brendova mlađe generacije i da su im police pune ovih modela. Pristaju na svaki oblik lica i u ovom slučaju važi “što veće, to bolje”.

 

Oversized Retro

Oversized okviri su popularni još od vremena Jackie O. Znate da govorimo o prevelikim okruglim naočalama koje je omiljena američka Prva Dama uvijek nosila i koje su bile najbolja zaštita od paparazza. Pretpostavljamo da vas fotografi ne slijede u stopu i da vam ta vrsta zaštite nije nužno potrebna, ali oversized naočale će vam svejedno dobro doći ovog proljeća i ljeta. Možete se odlučiti za klasični okrugli oblik ili trenutno jako popularni maska oblik koji izgleda kao da imitira naočale za skijanje. Još ako odaberete stakla u bojama – imate siguran pogodak.