How to: Kako pravilno održavati make up kistove?

02. velj 2021

Donosimo vam "how to" savjete uz koje ćete održavati svoje make up četkice kao profesionalac te će vam one trajati dulje

Nekima čišćenje ima terapeutski učinak, a neki se groze tih rituala i radije kupe novi kist kada se stari istroši. Ipak, ako ste uložili u dobar set za šminkanje, a zanima vas i onaj how to dio, potrebno je znati i održavati svoj make up pribor kako bi vam isti potrajao dugo i kako biste izvukli maksimum od investicije. Ako još niste sigurni koji je kist za koji dio lica (ima ih doista puno) upitajte make up trenerice u bilo kojoj beauty trgovini u Arena Centru i dobit ćete stručnu pomoć kao i tehnike kojima se možete poslužiti kako bi vaša make up rutina doživjela svoj puni potencijal.

Kada govorimo o četkicama za šminkanje, održavanje njihove higijene nije samo stvar pukog čišćenja. Na kistovima se nakupljaju bakterije koje ozbiljno mogu naštetiti vašem licu u vidu alergijske reakcije te ako ne želite potrošiti veću količinu novca u saniranju štete kod dermatologa, onda poslušajte naše savjete. Stvarno nije teško i nije komplicirano. Tko zna, možda na kraju stvarno postane neki ritual koji vas smiruje.

 

Kada oprati četkice?

Profesionalni make up artisti ih peru nakon svakog korištenja što je logično jer rade s klijentima i higijena je odgovorno ponašanje. Ako vam je to previše (a znamo da jeste) operite ih nakon svakog trećeg korištenja. Sve četkice koje imate, i one za puder i one za sjenila, prelaze preko osjetljivih i reaktivnih dijelova lica te uvijek vodite računa o tome kada nanosite make up s četkicom koja je već iskorištena previše puta.

 

S kojim sredstvima prati četkice?

Četkice možete prati šamponom za kosu ili balzamom za kosu. Perite ih pod mlazom tople vode i nemojte ih jako trljati kako ne biste raštrkali dlačice i tako ih uništili. Operite ih mlakom vodom, a potom nanesite šampon. Pustite nekoliko minuta da se upije i počne djelovati. Potom ih lagano tiskajte u smjeru u kojem idu dlačice, također pod mlazom tople vode, kako bi oprali sve nečistoće. Za potpunu dezinfekciju koristite alkohol (70%) kojim ćete poprskati četkice kada se u potpunosti osuše.

 

How to: Pranje aplikatora za puder (spužvica)

Beauty blender je napravio pravu revoluciju u nanošenju pudera. Radi se o spužvici ergonomskog oblika s kojom tapkate i lijepo raspoređujete puder po licu. On je nažalost i plodno tlo za sve vrste bakterija zbog svoje upijajuće moći. Beauty blender i sve spužvice natopite u mlaku sapunicu (šampon, sapun ili balzam) i pritiskom izbacite nečistoće. Kada je spužvica čista, odložite je na sušenje.

 

Sušenje

Jako je važno da su kistovi i spužvice u potpunosti suhi prije nego što ih vratite u make up torbicu. Sve što je vlažno skuplja bakterije. Kistove i spužvice sušite na čistom ručniku, polegnute. Tek kada ste sigurni da su se u potpunosti osušili, vratite ih u torbicu. Samu torbicu možete održavati s malo alkohola koji nanesete na vatu i pobrišete je iznutra.

 

Kada promijeniti kistove?

Rok trajanja je vidljiv i čim se dlačice počnu savijati i izgledati istrošeno, vrijeme je da kupite nove kistove. Ista je stvar sa spužvicama koje počnu gubiti svoj oblik ili pucati. U tom slučaju nova investicija je jedino što je sigurno.