Kako postići no make up look?

22. velj 2022

Dok je u protekle dvije godine vladao "baking", "caking" i sve tehnike koje zagušuju lice sa slojevima pudera i ostalih preparata, sada smo napokon došli do prirodnog tena i zdravog lica koje blista

No make up look je jedan od najvećih beauty trendova i predvode ga poznata lica Z generacije poput Belle Hadid i Hailey Bieber koja je mnogima postala uzor kada je u pitanju zdrava koža. Što ovaj look podrazumijeva? Da izgledate kao da ste jako dobro naspavali, boravili na svježem zraku i blago porumenili u obrazima od svježine. Kako je ovaj scenarij nemoguć za većinu nas jer jednostavno nemamo taj stil života, potrebno je malo varati i napraviti ovaj izgled uz pomoć kvalitetnih proizvoda.

 

 

Osnovno pravilo lijepog tena je hidratacija. Da bi koža izgledala svježe treba biti nahranjena i hidratizirana. Sigurni smo da imate svoje korake u njezi kože i da već dobro znate što joj pristaje, a što ne. Prije samog nanošenja pudera je potrebno temeljito očistiti lice i namazati ga hidratantnom kremom. Kada se krema upije prelazimo na tekući puder. Ako nemate veće nesavršenosti na koži, predlažemo da koristite serume u boji ili kreme u boji koje neće napraviti mat izgled lica. Od iznimne je važnosti dobro blendati puder na lice kako ne biste imali vidljive prijelaze. Naravno, važno je i da je nijansa koju koristite odgovarajuća.

Jane Iredale Mineral Glow (DermaCare) – 299 kn; Kiko Milano Liquid Skin tekući puder – 149,90 kn

Za postizanje lijepe boje u licu koristite kremasta rumenila koja se lako razmazuju i ostavljaju sjajni finiš na licu. Nemojte pretjerivati. Dovoljno je da nanesete malo rumenila na vrh jagodica i lagano ga razmažete prstima. Cilj je da izgledate sjajno i svježe, ne masno. Zbog toga naglašavamo da uvijek krenete s manjim količinama.

Za šminkanje očiju uvijek koristite neutralne i zemljane tonove koji su decentni ali čine razliku. Najbolje je da uložite u dobru paletu koja ima sve nijanse koje bi vam mogle trebati ovisno o boji očiju i tena. Danas na raspolaganju imate cijeli niz paleta koje koriste profesionalni šminkeri i dostupne su u drogerijama i mono trgovinama brendova.

 

Mac Cosmetics paleta – 560 kn

Usne uvijek šminkajte u prirodnim tonovima. Ako ne volite našminkane usne tijekom dana, možete ih samo premazati neutralnim balzamom ili sjajilom. Uložite u jednu dobru olovku u boji mesa i neka bude tamnija od vaših usana za jedan ton kako bi look bio konačan dojam bio što prirodniji.

Kiko Milano sjajilo za usne – 55,90 kn, L’Occitane višenamjenski balzam – 176,70