Kako kupovati pametno i odgovorno, a opet obaviti sve što trebate?

16. stu 2021

Kreće nam blagdanski shopping i sigurni smo da na vrijeme želite uhvatiti neki željeni poklon. Donosimo vam nekoliko savjeta kako da obavite sve, a budete maksimalno funkcionalni i sigurni

Nećemo vam lagati. Jako smo uzbuđeni zbog dobre shopping sezone koja je pred nama. Black Friday i blagdanski shopping za najdraže (ali i za nas same) je vjerojatno najveće ushićenje svima koji vole obilaziti trgovine i istraživati što je sve novo u ponudama omiljenih brendova. Na svakom koraku u Arena Centru vas ova mjesec očekuju neka iznenađenja koja će vas sigurno razveseliti i zbog kojih ćete kući otići s punim shopping vrećicama. Ipak, u svom tom ushićenju koje nas očekuje i dalje trebamo biti oprezni, poštovati jedni druge i ostati sigurni. U nastavku vam donosimo nekoliko kratkih i korisnih savjeta kako da budete što efikasniji, a da obavite sve i odete kući sa željenim ulovom.

Planirajte unaprijed

Odlikašima ovo neće biti problem jer vjerojatno u svaki shopping idu s razrađenom tablicom svega potrebnog. Neki ambiciozniji vjerojatno i imaju popis trgovina u koje se treba otići. Ako pripadate u tu skupinu, možete slobodno preskočiti ovaj dio jer vi sve znate i organizirani ste bolje od ikoga. Za sve ostale mali savjet: napravite popis stvari koje trebate i koje želite i posjetite ciljano sve trgovine. Shopping će vam proći puno lakše i bit ćete efikasniji. Neki brendovi na svojim online stranicama imaju opciju „provjerite dostupnost u trgovini“ te odmah možete vidjeti je li željeni artikl dostupan u Arena Centru.

Poštujte mjere

Svi smo jedva dočekali da nam se svakodnevica vrati u neku normalu i sada kad je imamo (možemo otići u shopping, možemo popiti kavu u baru, pojesti nešto u food corneru) trebamo je održati. Kako? Jako jednostavno. Savjesnim i odgovornim ponašanjem prilikom shoppinga i pridržavanjem svima poznatih mjera. Nosite zaštitnu masku, držite obavezni razmak od 2m, dezinficirajte ruke na punktovima koji su postavljeni na nekoliko lokacija unutar centra, izbjegavajte plaćanje gotovinom i ako je moguće koristite karticu, pustite starije sugrađane da prvi obave svoj shopping.

 

Informirajte se o veličinama

Znamo da su odjeća i modni dodaci „najvrući“ ulovi na Black Fridayju i u blagdanskom shoppingu. Čak i ako volite isprobavati stvari, savjetujemo da se ipak prije kupovine informirate o svojim veličinama i izbjegnete predugo zadržavanje u garderobama. Pripremili smo odličan online vodič kroz veličine koji će vam poslužiti prije kupovine i s kojim nećete pogriješiti. Ako vam se greška i potkrade, komade uvijek možete sigurno vratiti u trgovine i zamijeniti ih za nove.

 

Arena Centar je poduzeo sve mjere sigurnosti da vam nadolazeće shopping razdoblje bude što sigurnije, ugodnije i opuštenije. Male radosti shoppinga će biti potpune ako se svi pridržavamo zadanih mjera i provedemo što ljepše nadolazeće blagdane.