Jeste li raspoloženi za ležerno proljeće?

09. svi 2022

Opuštenost je poželjna, a uz ove male savjete ćete postići look koji želite

Najlakše je biti ležeran i to je istina, ali ležernost ne znači da odjenete baš sve što vam dođe pod ruku. Ležerno odijevanje ima svoje estetske kodove koji se moraju poštovati ako želite da vam styling pošalje neku poruku (s vi odjećom šaljemo neku poruku). Nemojte se prepasti ovog strogog uvoda i misliti da ćemo sada znanstveno razložiti zašto neka majica ide s nekim hlačama. Samo ćemo ukazati na smjer i dati nekoliko korisnih savjeta koje možete usvojiti za svoj stilski izričaj.

U posljednje dvije godine svi smo postali maksimalno ležerni i to na onaj malo lijeni način. Nismo se skidali iz trenirki i tenisica jer je situacija nalagala da ionako nemamo gdje otići niti za koga se srediti. Međutim kako nam se život napokon vratio u normalu, stvari su se promijenile i s veseljem možete otići u shopping znajući da birate komade koje doista možete nositi u raznim prigodama.

Muška moda i moda općenito se jako promijenila unazad nekoliko godina i možemo kazati da su se neka pravila jednostavno rasplinula i nestala. Primjera radi, do prije nekoliko godina je bilo nezamislivo da dođete na neki sastanak u odijelu i tenisicama (naravno govorimo o lifestyle tenisicama), dok ćete danas susresti bezbroj poslovnih ljudi koji bez problema kombiniraju tenisice s formalnijom odjećom i taj detalj nitko ne gleda kao neki modni prijestup.

Danas se doista nose svi stilovi i sve može proći ako to znate složiti da konačan dojam bude uredan i smislen.

Styling: Galileo hlače, GAP jakna, Boss majica, Icon/Tommy Hilfiger tenisice, Festina sat, Galileo čarape

Otkuda krenuti?

Krenite od nekog laganog para hlača i košulje ili veste koje možete pronaći u trgovinama modnih brendova. Za proljetnu i ljetnu sezonu najbolje je odabrati komade od prirodnih materijala poput lana ili pamuka. Lijepo vas odijevaju i ugodni su na nošenje, pogotovo kade temperature pređu 25 + kao što će biti slučaj ovaj tjedan.

Možete se odlučiti za klasične monokromatske tonove bijele, crne i sive ili se ohrabriti pa u kombinaciju ubaciti bar jedan print. Printevi mogu biti decentni i ne morate se bojati da ćete izgledati kao botanički vrt. Postoji jako puno košulja i vesti sa sitnim uzorcima koji tek unesu malo razigranosti u styling, a izgledaju jako efektno.

Kada smo apsolvirali bazu kombinacije, krenimo u igru s dodacima. Kako smo napomenuli ranije, tenisice su tu da zaokruže ovaj ležerni styling i samo je važno da ih odaberete po prigodi. Ako idete van s dečkima, možete odabrati sve modele tenisica koje volite. Ako je pak u pitanju neki sastanak ili dejt, gledajte da vam tenisice budu iz lifestyle sektora. To znači da nisu isključivo sportski modeli za trčanje već modeli koji više nalikuju cipelama.

Što se ostalih dodataka tiče, dobre sunčane naočale i ručni sat su  “must have”, pogotovo ako nađete modele koji tonom i stilom prate kombinaciju.

U galeriji smo izdvojili nekoliko ležernih komada iz aktualnih kolekcija koje možete pronaći u trgovinama Arena Centra.