Jesenski beauty trendovi: što nositi od jutra do večeri?

28. ruj 2020

Volite li natural look ili ste ljubiteljica smokey eyes tehnike?

Iako se u svijetu ljepote trendovi također izmjenjuju velikom brzinom te nas je u posljednjih nekoliko godina sa svih strana “napadao” jaki make up s konturama koji zahtijeva puno vremena i izgleda neprirodno, neki lookovi su doista klasici koji se, na sreću, ne mijenjaju, a to će potvrditi i jesenski beauty trendovi.

Svaki će vam make up artist kazati da zaboravite sve što vidite na Instagramu jer svaki look koji vidite je jako retuširan i zahtijeva neprirodno svjetlo kako bi izgledao dobro. Za stvaran život to nisu realne smjernice jer nitko ne želi izgledati umjetno i prenašminkano.

Osnova svakog dobrog make upa je lijep ten i čist ten. Ne pretjerujte s teškim podlogama i uvijek odaberite pravu nijansu za vaše lice kako biste izbjegli crte od pudera na pregibu vrata i čeljusti.

 

Prirodni look, točnije onaj koji izgleda kao da ste nise našminkali, a u stvari ste povukli nekoliko vještih poteza, idealan je za svaki dan, pogotovo za žene koje nisu sklone make up-u. Dobar ten ovdje igra ključnu ulogu. Treba izgledati svježe i prozračno s malo roskastih tonova na obrazima. Odaberite sjenilo u zemljanim tonovima i bijelu olovku koju ćete staviti unutar oka kako bi ga otvorili. Maskara i neki ruž u neutralnoj nijansi i spremni ste za dan.

Zgodan dnevni look za žene koje vole ruževe dolazi u obliku naglašenih usana i nenaglašenih očiju. Točnije, oči su blago osjenčane u prirodnim zemljanim tonovima, a usne su naglašene ružem boje maline. Natapkajte ruž kao da stavljate Labello i nemojte usne strogo iscrtavati olovkom kako biste smekšali konačan dojam.

 

Seksepilne naglašene oči čest su odabir mnogih žena kada je u pitanju večernji izlazak. Smokey eyes tehnika zahtijeva određenu dozu spretnosti, a možete je izvesti u svim mogućim tonovima, ovisno o vašoj boji očiju.  Tonovi sive i crne su i dalje najpopularniji kod ovog make up looka, a dobro će izgledati i brončani ako želite laganiji dojam. Usne uvijek trebaju biti neutralne te odaberite neutralan ruž ili neki u boji mesa.

 

Fotografija: Denis Butorac

Model: Lea Zeba (Talia Models)

Make up: Petra Sever

Kosa: Matej Tonković

Styling: Ivana Pavić