Ekološki osviještena H&M jeans kolekcija koju ćete nositi cijelo proljeće

28. sij 2021

Modeli jeansa za sve generacije načinjeni su od recikliranih materijala i sigurno će pronaći mjesto u vašem ormaru

Trend održive mode se nastavlja na veliku sreću svih nas koji brinemo o budućnosti planete Zemlje, pogotovo sa saznanjem da je modna industrija jedan od glavnih zagađivača. Sve modne kuće su predstavile linije koje su načinjene od ekološki prihvatljivih ili recikliranih materijala, a jedna takva nam je stigla danas u H&M trgovinu u Arena Centru. Radi se o ekskluzivnoj suradnji H&M-a i popularnog brenda trapera Lee: “Bilo nam je zadovoljstvo raditi​​s Leejem i surađivati​​na promjenama na održivijim i kružnijim odjevnim predmetima od trapera. Pazili smo na svaki detalj i izazivali jedni druge u pozitivnom smislu. Bilo je nevjerojatno surađivati​​s legendarnim dizajnom, po kojem je poznat Lee, kome smo dali dozu naše estetike, za sve obožavatelje trapera H&M širom svijeta ”, rekao je Jon Loman, dizajner u H&M.

Lee x H&M ambiciozna je suradnja za koju je održivost najvažnija. Oba brenda prihvatila su holistički pristup nadgledajući svaku fazu proizvodnje. Materijal je najznačajniji, poput prvih 100% recikliranih traperica H&M-a izrađenih od 80% postindustrijskog i 20% otpada nakon potrošnje. Tu je i traper koji se izrađuje bez pamuka, od obnovljivih umjetnih vlakana, boja koje štede vodu i tehnika pranja trapera koji štede vodu i potrošnju kemikalija i energije.

Za žensku kolekciju široke traperice imaju osjećaj povratka 90-ih, dok je Leeova klasična jakna Rider redizajnirana u oversized oblik čahure. Traper korzeti dodaju ženstvenost, dok majice s kapuljačom donose funkcionalnost, uz Texloop™ RCOT™ reciklirane pamučne komade za potpuni stil Lee x H&M.

Kolekcija je dostupna od danas u Arena Centru.