Otkad je potkraj kolovoza po prvi puta postala mama sinčića Jacka Bluesa Biebera, Hailey Bieber zasigurno ima puno manje vremena za praćenje trendova. No ova manekenka niti ne mora pratiti što je novo u svijetu mode, ljepote ili lifestylea, jer ona sama kreira trendove – dovoljno je da nešto ‘isfura’ i eto globalne popularnosti. Tako je bilo i nedavno kad je popularizirala novu hit-boju noktiju ili manikuru nazvanu ‘javorov sirup’.
View this post on Instagram
Boja ‘javorov sirup’ hibrid je između tamno zlatne i cimet smeđe. Boju koju je, uz svoj novi detalj, mom prsten, pokazala na Instagramu, nećete, doduše, naći u drogerijama i parfumerijama, jer ju je ‘iskemijala’ njezina dugogodišnja “umjetnica za nokte“ Zole Ganzorigt, koristeći čak pet različitih nijansi lakova. Trebalo joj je dosta truda da postigne savršenu nijansu javorova sirupa. Pomiješala je četiri različite nijanse smeđe u rasponu od tamne do svijetle, a kad je boja postala slična tamno smeđem želeu, dodala je prozirni temeljni sloj da ju razrijedi.
Vamp! lak za nokte, dm; LCN Nail Polish Lak za nokte, Douglas parfumerije; Essence lak za nokte, dm; Douglas Collection Stay & Care Gel Nail Polish Lak za nokte, Douglas parfumerije
Smeđa boja i sve njezine nijanse (uključujući i javor boju) apsolutni su hit ove sezone. U trgovinama Arena Centra pronašli smo savršene komade za upotpuniti smeđu modnu rapsodiju.
Sastojci:
115 g maslaca sobne tempertaure, 75 g šećera, 75 ml javorova sirupa, 1 jaje, 225 g glatkog brašna, 1,5 žličica sode bikarbone, 1 žličica praška za pecivo, 100 g pekan oraha, 225 g pirea od jabuka
Za glazuru: 125 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 4 žlice javorova sirupa
Za ukrašavanje: 30 g pekan oraha, 50 g borovnica
Priprema:
Da biste napravili pire od jabuka, kuhajte 250 g oguljenih i nasjeckanih jabuka za kuhanje uz malo vode u posudi s poklopcem dok ne omekšaju oko 10 minuta. Izradite pire štapnim mikserom.
Kalup premažite maslacem i obložite dno kalupa za tortu promjera 20 cm papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Istucite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Pomiješajte javorov sirup i jaje te ih postepeno dodajte u smjesu maslaca i šećera. Prosijte brašno sa sodom i praškom za pecivo. Dodajte prstohvat soli i nasjeckane pekan orahe. Umiješajte brašno u maslac i šećer, naizmjenično s pireom od jabuka. Rasporedite tijesto u pripremljeni lim. Pecite 40 minuta. Ohladite u kalupu, zatim preokrenite na rešetku i skinite papir za pečenje.
Da biste napravili kremu od maslaca, tucite maslac dok ne omekša, zatim dodajte šećer u prahu i tucite dok smjesa ne postane glatka. Postupno dodajte javorov sirup čitavo vrijeme miješajući. Ohlađenu tortu prerežite na pola pa špatulom premažite polovinu glazure preko prvog sloja. Dodajte drugi sloj na vrh, a zatim prelijte ostatkom kreme od maslaca. Ako vam ostane smjese, njome možete premazati cijelu tortu. Ukrasite pekan orasima, borovnicama ili drugim ukrasima po želji.
Fotografije: Instagram i Unsplash