Izložba fotografija “Ja sam snaga” postavljena u Arena Centru donosi snažne i intimne priče deset hrabrih žena

29. sij 2024

Pružite podršku onima koji prolaze kroz teške trenutke.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME s ponosom predstavlja jedinstvenu izložbu fotografija pod nazivom “Ja sam snaga”, autora i fotografa Vjekoslava Skledara. Ova izuzetna izložba ostavlja dubok dojam gdje god se pojavila, a sve do 3.veljače postavljena je u Arena Centru.

Inspirativna izložba sa snažnom porukom

Izložba “Ja sam snaga” donosi snažne vizualne priče deset hrabrih žena oboljelih od raka i suočenih s gubitkom kose tijekom liječenja,  naglašavajući važnost destigmatizacije za oboljele žene. Kroz umjetnost, ova izložba postaje snažan alat u borbi protiv bolesti, stigme i diskriminacije, potičući empatiju prema onima koji se bore s malignim bolestima poput raka dojke. Izložba pokazuje da se iza svakog broja statistike krije hrabra žena koja se bori za život i svoje mjesto u društvu.

“Cilj izložbe je destigmatizirati onkološke pacijentice kroz fotografske portrete i emotivne priče deset hrabrih žena koje su se suočile s teškom bolešću raka dojke i gubitkom kose. Trgovački centar nam se činio idealnom destinacijom za postavu budući da izložba “Ja sam snaga” u Arenu Centru za nas predstavlja spoj podrške zajednice i prostora koji će omogućiti da naša poruka dopre do srca što većeg broja ljudi. Ovaj umjetnički prikaz života kroz objektiv Vjekoslava Skledara želi utjecati na okruženje, potičući promjenu percepcije javnosti prema sve češćoj bolesti koja pogađa mlade žene.”, ističe Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge NISMO SAME.

Gubitak kose, koji se često povezivao s pojmom ljepote i osobnosti tijekom povijesti, sada postaje središnja tema ove izložbe. “Ja sam snaga” poziva posjetitelje da zarone duboko u intimne priče, otkrivajući snagu žena suočenih s gubitkom kose tijekom liječenja. Ova izložba nije samo umjetničko djelo, već i poziv na zajedničku borbu protiv predrasuda i važnost podrške onima koji prolaze kroz teške trenutke.

Udruge Nismo same trenutno provodi 17. humanitarnu akciju za projekt prijevoza žena na kemoterapiju taksijem „Nisi sama – ideš s nama!“ . Usluge projekta do sada su koristile 864 žene za koje je Udruga, zahvaljujući donacijama, do sada platila više od 27.500 vožnji na terapiju i s terapije. Mnoge od njih su istaknule da bi odustale od liječenja da nije bilo usluge prijevoza.

Ovo je još jedna od postavljenih izložbi u Arena Centru koji kroz različite projekte i suradnje s udrugama daje podršku zajednici i organizacijama koje nastaje potaknuti i unaprijediti društvo u kojem živimo. Posjetite ovu emotivnu  izložbu koja će vas potaknuti na razmišljanje i potaknuti na akciju, promičući važnost zajedništva i solidarnosti u suočavanju s izazovima života. “Ja sam snaga” nije samo izložba fotografija; to je manifest hrabrosti, snage i zajedništva koje žene donose u borbi protiv raka dojke.