How to: 5 cool DIY ideja kako s djecom možete ukrasiti bundeve za Noć vještica

27. lis 2023

Jesensko razdoblje sa sobom donosi mnogima omiljenu spooky sezonu kojoj ne mogu odoljeti ni mali ni veliki. Od kostima, tematskih partyja do dekoracija, Halloween donosi nepresušan izvor zabave za sve uzraste.

Tikva ili bundeva jedna je od prvih asocijacija koju imamo na Halloween. Ukrašavanje bundeva jedna je od aktivnosti kojoj se zadnjih par godina posebno veselimo. Idealna je ako želite vrijeme sa svojom djecom iskoristiti na kreativan i zabavan način, a bundeve mogu poslužiti i za ukrašavanje doma, balkona ili dvorišta.

U nastavku donosimo naših pet ideja uz koje će zabava za cijelu obitelj biti zagarantirana!

1. Rezbarenje bundeva

Klasik među ukrašavanjem definitivno je izrada lica od bundeva koja su sad već postala jedan od zaštitnih znakova Halloweena. Kako bi izrada bila što uspješnija pratite sljedeće korake:

1. Dobro operite bundevu izvana od zemlje i prljavštine.
2. Oko peteljke iscrtajte kružnu liniju i zatim izrežite poklopac. Ako se želite malo poigrati umjesto kružne isprobajte i cik cak linije.
3. Uklonite unutrašnjost bundeve. Možete staviti rukavice i koristiti ruke ili uzeti žlice.
4. Na papiru ili direktno na bundevi iscrtajte oči, nos i usta.
5. Prema iscrtanim linijama izrežite komad po komad bundeve.

Tips&tricks: Nož za guljenje odličan je ako želite precizno izrezati sitnije detalje. Kako bi bundeva trajala što duže premažite mjesta rezanja i unutrašnjost vazelinom, a možete se koristiti i lakom za kosu.

2. Osvijetlite bundeve

Dodajte svjećice svojim izrezbarenim bundevama za dozu magije. Možete dodati i manje lampice koje ste možda već koristili za blagdanske dekoracije. Ovako efektno ukrašene bundeve mogu poslužiti kao odlična kulisa za večernje gledanje strašnih filmova.

3. Koristite različite rekvizite

Da je vaša bundeva Halloween lik koji bi bio? Mumija? Omotajte bundevu gazom i nalijepite dva oka koristeći gumbe. Vještica? Izradite “frizuru” i oči od kolaž papira, a za vještičji šešir koristite karton i tkaninu.

4. Oslikavanje bundeva

Ako imate manju djecu koja nisu još spremna za korištenje oštrih alata za rezbarenje bundeva ili jednostavno želite izbjeći nered onda je ova opcija idealna za vas. Kod oslikavanja bundeva samo je mašta granica. Jesenski motivi, omiljeni likovi iz crtića, šarene palete boja…

5. Vaza za cvijeće od bundeve

Rezbarenje i ukrašavanje bundeva stvarno nema granica, pa tako možete i svoju izdubljenu bundevu koristiti kao vazu za cvijeće. Savršena jesenska dekoracija u kojoj ćete moći uživati i nakon što Halloween prođe.

 Pull&Bear majica; Zara kostim bundeve za Noć vještica; Sinsay plišana igračka; Pepco plastične slamke