Godina u znaku kućnih ljubimaca

24. svi 2021

Godina za nama je bila loša u puno toga, ali jedna informacija nam je zatitrala oko srca. U prošloj godini je udomljavanje životinja skočilo za čak 34% što je jedini pozitivan trend koji je uočen u pandemijskoj krizi koja nas je globalno zatekla.

Čak je i ugledni magazin The Time proglasio 2020. godinom udomljenih ljubimaca. Ne znamo jeste li sretni vlasnik mačke ili psa, ali ako jeste već odavno znate da u kući imate kombinaciju bezuvjetne ljubavi, odgovornosti i priznat ćemo, malo dosade kada vas ne puštaju na miru i žele da je po njihovom. Ali nitko ne može poreći da su životinje najbolji izvor pozitivnih emocija i prijatelji do kraja života kakve nažalost sve rjeđe susrećemo u ljudskom svijetu.

Mnogim ljudima su ljubimci bili jedini izvor utjehe i psihološka pomoć tijekom lockdowna, a ako ste na društvenim mrežama, primijetit ćete da su videa sa životinjama najčešće dijeljena i da imaju veći broj lajkova od onih modnih. Instagram profil koji trebate pratiti ako volite životinje i tope priče o udomljavanju je The Dodo. Svaki dan donose po jedan inspirativan video koji će vas možda natjerati da promijenite mišljenje i pružite dom nekoj napuštenoj maci ili psu.

Fascinacija ljubimcima se protegnula i u modni svijet. Po prvi put smo vidjeli veliku Pets kolekciju koju je predstavila Zara, a koja nije stala samo na ogrlicama i igračkama. Zarini ljubimci su dobili fora džempere, proštepane jakne, majice s uzorkom, hoodie majice. Bershka je također predstavila svoju pets liniju za manje pse u kojoj možete pronaći ogrlice i majice za pseće trendsetere. Najveći izbor ogrlica, igračaka i svega što vam je potrebno za vaše ljubimce ima ZOO City koji je već godinama prva destinacija za sve vlasnike životinja. U ZOO Cityju možete učiniti i dobru stvar te donirati hranu za jedan od azila kojem pomažu taj mjesec. Samo kupite hranu i ubacite je u košaru koja se obično nalazi u blizini blagajne. Upitajte prodavače koji će vam pomoći u toj nakani.

Vjerojatno smo pri kraju pandemije (nadamo se u svakom slučaju) i možda nam se život uskoro vrati u neku normalu kakvu smo poznavali prije, ali ako imate priliku, informirajte se i pružite nekome dom. Listu azila možete pronaći na Facebooku, a možete se konzultirati i s osobljem u Zoo Cityju i možda pronaći svog prijatelja za život. Vaši ljubimci su dobrodošli u Arena Centar te ga možete povesti sa sobom u shopping.