Gadgeti koje morate uloviti na Black Friday popustima

22. stu 2022

Pokušaj izbjegavanja kupovinu na Black Friday pomalo je poput pokušaja odoljeti pojesti krišku torte na vlastitom rođendanu. Obje poslastice dolaze jednom godišnje i osmišljene su da vas privuku (jer, rođendansku tortu ćete, ruku na srce, pojesti čak i ako ste na dijeti)

Za čak tri četvrtine potrošača Black Friday označava početak kupnje božićnih poklona. Priča o Crnom petku i počela je u Americi, gdje su građani, potaknuti primamljivim ponudama trgovaca, u petak nakon Dana zahvalnosti hrlili u trgovine po božićne darove. Danas je taj običaj prihvaćen u čitavom svijetu i doista je izvrsna prilika da kupci ostvare odlične uštede, posebice ako kupuju popularne gadgete, koji imaju višu cijenu i vrijednost.

 

Samsung Galaxy 5 pro pametni sat, Elipso; Xiaomi mini projektor, Mi Store;  Remington brijači aparat, Elipso; Roomba robotski usisavač, iRobot, HP laptop 250 G8, HP Brand Store; Tefal blender, Elipso; Redmi Note 11 S, Mi Store

Svatko voli ‘deal’, zare ne? Kupnja nečega po cijeni nižoj od one koju ste spremni platiti ili nižoj od standardne cijene definitivno izaziva ugodu, jer stvara dojam da ste postigli savršeno dobar ‘deal’.

Strah od propuštanja prilike zeznuta je stvar. Mnoge ponude za Crni petak reklamiraju se kao ‘vremenski ograničene’, što rasprodaje čini još uzbudljivijima. Popusti jednostavno izazivaju strah od propuštanja prilike. Potrošači su skloni pristati na vremenski ograničenu ponudu jer se to čini manjim kockanjem od pokušaja pronalaska bolje ponude negdje drugdje. A dok ste u potrazi za boljom prilikom, velika je vjerojatnost da će netko drugi umjesto vas ugrabiti dobar ulov.

Iako se mnogi nerijetko odlučuju za online kupnju, postoje čvrsti dokazi zašto se za Black Friday isplati kupovati u fizičkim trgovinama. Internet ponekad može olakšati kupnju, ali također omogućuje dinamičko određivanje cijena u stvarnom vremenu. To znači da cijena proizvoda stalno varira, a ta stalna promjena cijena može natjerati potrošače da se pitaju dobivaju li najbolju cijenu prije nego što kliknu gumb za kupnju. Osim toga, ako ste često pretraživali neki proizvod, Google zna da ga želite i može vam izbacivati samo najskuplje artikle. Zato je odlazak u fizičke trgovine super stvar, jer tamo nema promjene cijene – znate s čime možete računati.

Ako ste u potrazi za skupljim artiklom, kao što je TV ili računalo, vjerojatno već imate neki model koji želite, no sad bi bilo dobro da budete fleksibilni. Razmislite je li vam baš nužno da laptop bude srebrni ako je crni model s istim karakteristikama na 30% popusta.

 

 

U potrazi za gadgetima, prvi je korak proučiti cjelokupnu ponudu u omiljenom shopping centru. I to, naravno, u onom u kojem ima više trgovina s gadgetima, kako biste odmah mogli usporediti cijene i karakteristike te odabrati najbolji model. Kako je riječ o proizvodima za koje, ipak, treba odvojiti više novca, i minimalni popust uštedjet će vam popriličnu svoti novca, sasvim dovoljnu za još neki konkretan Black Friday ulov.

Fotografije: Pexels