Tko “influensa” influencere? Pitali smo Elenu, Lorin i Patriciju

20. sij 2023

Influenceri inspiriraju sve nas, a mi smo odlučili otkriti tko inspirira njih.

Popularna kultura, ili popularno zvano pop kultura, uvijek je bila nepresušan izvor inspiracije. Iz generacije u generaciju, poznata lica iz pop kulture ona su koja su najviše utjecala na sve nas. Po njima pamtimo svoje djetinjstvo, svoje tinejdžerske dane, a njima se okrećemo i danas. Iako je utjecaj pop kulture na sve nas ostao neporeciv i nepromijenjen, pop kultura u posljednjih se nekoliko godina bitno promijenila. Poznatim i slavnim kreativcima, velikim zvijezdama, modnim ikonama i dizajnerima, unazad desetak godina pridružili su se i influenceri kao novi fenomen u popularnoj kulturi.

U nekoliko godina desilo se ono što nitko nije očekivao – utjecaj influencera prerastao je utjecaj čak i najvećih zvijezda. Njihova najveća prednost bila je činjenica da se s njima možemo poistovjetiti, da se možemo zamisliti u njihovoj koži, u njihovoj odjeći, i upravo su na tome influenceri gradili povjerenje svoje publike i svoj utjecaj na nju. Danas, influenceri su oni kojima ćemo se nerijetko okrenuti za savjet koje beauty proizvode kupiti, za modnu inspiraciju ili prijedloge za najbolje knjige, serije i filmove. A kome će se u potrazi za savjetima i inspiracijom okrenuti influenceri?

Na pitanje tko “influensa” influencere odgovorile su nam domaće influencerice Elena Dizdar, Lorin Nukić i Patricia Vodopija kroz kratku blic pitalicu!

 

ELENA DIZDAR

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELENΛ (@dizdar_el)

 1. Koje Instagram i TikTok profile pratiš?
  Pratim Instagram profile svojih kolegica iz Hrvatske, susjeda iz Slovenije i Srbije i par stranih od kojih obožavam Anine Bing. TikTok mi je još uvijek novotarija kojoj ne priskačem tako lako, ali tko zna. Možda se baš u 2023. dogodi moj TikTok blow up! Hahahahaha.
 2. Što čitaš?
  Trenutno sam u fazi spremanja ispita tako da fakultetsko štivo, ali zadnja cool knjiga koju sam pročitala bila je biografija Matthewa McConaugheyja.
 3. Što si zadnje kupila?
  Bottega Veneta torbu
 4. Tko je tvoja modna ikona?
  Nemam modnu ikonu, ali inspiraciju pronalazim u osamdesetim i devedesetim.
 5. Najbolji modni savjet koji si dobila?
  Najbolji modni savjet koji sam dobila je da uvijek imam frizuru, uredne nokte, dobar crni kaput i uvijek spremna za sve!

LORIN NUKIĆ

 1. Koje Instagram i TikTok profile pratiš?
  Jess Hunt i Tammy Hembrow na Instagramu, Aquiredstyle na TikToku.
 2. Što čitaš?
  Jorge Bucay – Računaj na mene
 3. Što si zadnje kupila?
  UGG čizme u hot pink boji
 4. Tko je tvoja modna ikona?
  Nemam modnu ikonu.
 5. Najbolji modni savjet koji si dobila?
  Najbolji modni savjet koji sam dobila je da uvijek budem svoja i da se ne vodim trendovima.

 

PATRICIA VODOPIJA

 1. Koje Instagram i TikTok profile pratiš?
  Na Instagramu pratim Tamaru Kalinić, Caroline Daur, Ginevru Mavillu, Izabel Kovačić i Hannu Schönberg, a TikTok ne pratim. 
 2. Što čitaš?
  Ispitnu literaturu za fakultet. 
 3. Što si zadnje kupila?
  S obzirom na to da je trenutno u tijeku Zarino sniženje, morala sam to iskoristiti. Kupila sam nekoliko ljetnih komada koji će super poslužiti za nadolazeće ljeto. 
 4. Tko je tvoja modna ikona?
  Kendall Jenner i Hailey Bieber 
 5. Najbolji modni savjet koji si dobila?
  Najbolji modni savjet koji sam dobila je da slijedim svoj stil, da nosim ono u čemu se osjećam najugodnije i da ne pratim slijepo trendove jer kako su došli, tako će i proći.