Tjelesna aktivnost nije za kampanjce i sigurno je da nećete dobiti formu iz snova do ljeta, ali ako se doista primite posla, možete napraviti male pomake do godišnjeg odmora. Krenite od prehrane jer to je prva stvar na koju morate obratiti pažnju. Kad jedete? Koliko jedete? Koje namirnice unosite u organizam? Jedete li voće i povrće? Pazite li koliko kalorija dnevno konzumirate? Sve ovo možete pratiti uz fitness aplikacije koje su besplatne na app storeu i koje će vam pomoći da dođete do cilja. Zato već sutra preskočite posjet pekarnici i radije odvojite 20 minuta vremena (probudite se ranije) i napravite neki zdravi smoothie, omlet, zobenu kašu, tanjur sa svježim voćem i tako krenite u dan. Ako jutro počnete s pametnim odabirom, cijeli dan će vam se posložiti tako da jedete kvalitetno i ustrajnost će se isplatiti.

Onda dolazimo do kretanja. Hodate li dovoljno tijekom dana? Ispunite li onih obaveznih 10 tisuća koraka koji su važni za zdravo funkcioniranje organizma? Većina ljudi obavlja poslove koji nalažu da sjedimo po 10 sati i da smo nagnuti ispred kompjutera. Šetnja je nešto što morate pružiti svom tijelu kako bi se relaksiralo od nakupljenog stresa tijekom dana.

Sada kada su dani prekrasni, nema više opravdanja da se ne pokrenete i u svoj raspored uvrstite neku tjelesnu aktivnost. Idealno vrijeme bi bilo prije odlaska na posao, jer po riječima stručnjaka najbolji trening ćete napraviti na početku dana kada niste opterećni i kada ste odmorni.

Možda niste obožavatelj teretane i ne želite provoditi vrijeme na spravama. Nema problema. Uvijek imate opciju parkova i ostalih zelenih površina gdje možete trčati i uživati u jutarnjem miru.

Sve što vam je potrebno za aktivnost je dobra oprema, a to vam donosimo u galeriji. Nema isprika!