Chrome manikura je beauty trend koji obožavaju i Hailey Bieber i Dua Lipa

22. svi 2024

Manikura koja će obilježiti proljeće i ljeto!

U svijetu ljepote, novi trendovi stalno dolaze i odlaze. Danas, najpopularniji beauty trendovi svoj početak pronalaze na društvenim mrežama, a njihov rok trajanja često je vrlo kratak, do pojave novog trenda koji će zaokupiti našu pažnju.

Jedan beauty trend koji je svoj početak pronašao na društvenim mrežama, ali koji je, usprkos novim trendovima, zadržao pažnju i nastavlja osvajati srca ljubitelja manikure je chrome manikura. Ovaj sjajni i reflektirajući izgled pruža noktima futuristički i luksuzni dojam, a obožavaju ga i brojne modne trendseterice i celebrity zvijezde poput Hailey Bieber, Due Lipe i Zendaye.

Zašto je baš ova manikura osvojila brojne zvijezde i zašto će se ovog proljeća i ljeta još jednom istaknuti kao savršeni izbor za sve obožavatelje efektnih i trendi manikura?

Foto: @dualipa; @phoebesummernails; @haileybieber

 

Što je chrome manikura?

Chrome manikura koristi posebne pudere ili lakove za nokte koji stvaraju visoko reflektirajući, metalik efekt na noktima. Rezultat je gladak, sjajan završeni efekt koji podsjeća na površinu ogledala ili kromirani metal. Iako ćemo prvo pomisliti na srebrnu manikuru koja najbolja imitira izgled kromiranog metala ili površine ogledala, trend chrome manikure započeo je njezinom bitno suptilnijom verzijom u neutralnoj nijansi koju je popularizirala Hailey Bieber.

Nude manikura s dodatkom sjaja, popularno zvana Glazed Donut manikura, postala je ne samo viralni beauty trend na društvenim mrežama, već i jedna od najtraženijih manikura u beauty salonima diljem svijeta. Ono što je baš ovu manikuru učinilo toliko popularnom je spoj efektnog izgleda, koji duguje sjajnom završenom efektu, te moć transformacije i prilagođavanja različitim stilovima koji je karakterističan za manikure u nude tonovima.

Kroz Glazed Donut manikuru, mnogi su otkrili čar chrome efekta na noktima. Nakon njezinog najsuptilnijeg izdanja, chrome manikuru viđali smo posvuda, u bezbroj različitih izdanja – od chrome manikure u najpoželjnijim bojama sezone preko metalik sjaja srebrne, zlatne i bakrene do odvažnih chrome manikura koje spajaju nekoliko različitih boja lakova za nokte ispod premaza sjajnog praha, a neke od njih ukrašavaju i mini dekorativni detalji.

Foto: @janaxxnails; @jennadewan; @janaxxnails

Kućna chrome manikura u dva jednostavna koraka

Dobra vijest je da chrome efekt nije teško postići. Chrome efekt nastaje nanošenjem praha od finih metala, stakla i pigmenta preko laka za nokte, koristeći mekanu i spužvastu četkicu za sjenilo, sve dok se ne pojavi holografski efekt. Prah za kreiranje chrome efekta može biti u različitim bojama, a ako odaberete neutralniju nijansu poput srebrne i bijele, finalna boja manikura ovisit će o laku za nokte koji ste nanijeli ispod chrome praha.

Najjednostavniji način za kreiranje kućne chrome manikure u samo dva koraka je korištenje nadlaka s chrome ili holografskim efektom. Nakon nanošenja klasičnog laka za nokte u odabranoj boji, sve što trebate je nanijeti tanki sloj chrome ili holografskog nadlaka. Rezultat će biti savršena chrome manikura nastala u samo nekoliko minuta i dva jednostavna koraka.

Još jednostavniji način da sami kreirate chrome manikuru je da odaberete lak za nokte koji u sebi već ima sjajne čestice koje stvaraju efekt sličan chrome efektu.

Foto: @nails_of_la; @overglowedit; @overglowedit

 

Lookbook favoriti za kućnu chrome manikuru

 

Zoya lakovi za nokte u nijansama Meadow, Trixie, Adina i Happi, Douglas; essence Meta Glow nadlak, dm

 

Foto: Pexels, Instagram