Bez modnih promašaja uz body shape kalkulator koji koriste celebrity stilisti

04. lis 2023

Kako uvijek odabrati savršeni look?

Iza najboljih odjevnih kombinacija celebrity zvijezda nalaze se stilisti koji u svojem rukavu imaju najbolje modne trikove i tajne. Osim što imaju pristup kolekcijama poznatih modnih kuća i dizajnera, celebrity stilisti znaju da luksuzne kreacije nisu dovoljne. Ono što najbolje lookove koje celebrity stilisti biraju za svoje poznate klijentice čini najboljima su odabiri koji odgovaraju ne samo njihovom osobnom modnom stilu, već i njihovoj građi.

Kako i mi možemo preskočiti modne promašaje? Uz pomoć body shape kalkulatora koji koriste i celebrity stilisti!

Najbolji modni trik celebrity stilista

Kada govorimo o odabiru odjevnih komada i svakodnevnom odijevanju, veličina se nerijetko nalazi u našem fokusu. No, kreiranje savršenog looka nikad nije bilo i nikad ne bi trebalo biti vezano uz veličinu koju nosimo. Najbolji modni trik celebrity stilista krije se u jednostavnoj metodi koja otkriva naš body shape ili oblik tijela. Zašto je korisno znati koji je naš body shape? Jer će nam upravo on poslužiti kao vodič u odabiru odjevnih komada koji nam laskaju te kreiranju odjevnih kombinacija koje ističu našu figuru.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TALISA SUTTON (@talisa_sutton)

Body shape kalkulator

 

Umjesto da se uspoređujemo sa slikama slavnih ili oblicima voća, najbolji body shape kalkulator koristi se jednostavnom matematikom. Iza njega nalazi se Oprahin modni stručnjak Bradley Bayou. Svojoj nepogrešivoj tehnici Bayou je posvetio knjigu The Science of Sexy: Dress to Fit Your Unique Figure With the Style System that Works for Every Shape and Size u kojoj donosi savjete kako odijevati 48 različitih oblika tijela.

Važno je napomenuti da vaše body shape ne ovisi o težini, već o tome kako je ona raspoređena. Bez obzira koju veličinu nosili, možete pripadati bilo kojem od 48 različitih oblika tijela.

U nastavku vam otkrivamo četiri najčešća oblika tijela, a sve što vam treba kako biste otkrili koji je vaš body shape je krojački metar.

Prvi korak: mjerenje

Kako biste otkrili svoj body shape prema Bayou metodi, najprije se trebate izmjeriti.

Ramena: Neka vam netko pomogne mjeriti od vrha jednog ramena pa sve oko vas. Krojački metar bi trebao biti visoko oko vaših ramena tako da gotovo sklizne.

Poprsje: Zategnite krojački metar preko najpunijeg dijela poprsja i oko leđa.

Struk: Izmjerite najmanji dio svog struka, odmah iznad pupka.

Bokovi: Počnite od jednog boka i omotajte metar oko najvećeg dijela stražnjice.

Sada kada imate svoje mjere, te ćete brojke koristiti da izračunate svoj oblik tijela. Primijetit ćete da vam jednadžbe u nastavku omogućuju da naizmjence koristite mjere poprsja i ramena. Ovo vrijedi i za one koji imaju posebno velika ili mala poprsja ili posebno uska ili široka ramena. Možda ćete otkriti da vas izvođenje jednadžbe s ramenima i prsima svrstava u dvije različite kategorije tijela. To znači da vaš tip tijela zapravo može obuhvaćati više od jedne kategorije. Na primjer, možda ćete otkriti da ste više poput kruške kada koristite mjerenje grudi i više poput pješčanog sata kada koristite mjerenje ramena. Ako je to slučaj, trebali biste uzeti u obzir oba tipa tijela kada kupujete.

Važno je zapamtite da je body shape  kalkulator samo vodič, a strogo pravilo prema kojem treba živjeti i kupovati. Nakon eksperimentiranja i razvijanja svog stila tijekom godina, vidjet ćete da postoje iznimke od pravila i da će vam mnogi raznoliki i prekrasni odjevni komadi odlično pristajati iako možda nisu na listi najboljih odabira za vaš body shape.

4 najčešća oblika tijela

Obrnuti trokut

Mjeru ramena ili poprsje podijelite s mjerama bokova. Ako su vaše mjere ramena ili poprsja više od 5% veće od mjere vaših kukova, vaš body shape je obrnuti trokut. Model Rosie Huntington-Whiteley i glumica Cate Blanchett su celebrity zvijezde koje imaju obrnuti trokut body shape, a blejzer s povezom ili remenom u struka s razlogom je jedan od njihovih modnih favorita jer ističe struk te stvara iluziju oblina u donjem dijelu te tako balansira širinu ramena.

 

 

H&M bijeli sako; Mango crni sako

 

Pravokutnik

Kate Middleton i Kate Hudson imaju pravokutni oblik tijela. Kako saznati ako je pravokutni vaš body shape?Otkrijte uz pomoć mjera ramena, poprsja i bokova. Najveću od tri mjere nazovite t (to će obično biti vaša ramena), a druge dvije mjere y i z. Pomnožite t s 0,95. Ako su y i z veći od rezultata t puta 0,95, tada su vaša ramena, poprsje i bokovi unutar 5% jedni od drugih i pravokutni je vaš body shape.

Kako biste stvorili laskavu siluetu, u svoju garderobu dodajte suknju s detaljima koji stvaraju volumen poput volana i nabora.

New Yorker mini suknja; Reserved midi suknja

 

Trokut ili kruška

Vaš body shape je trokut (poznat i kao oblik kruške) ako su vam bokovi više od 5% veći od ramena ili poprsja. Kako biste to otkrili, podijelite mjera bokova s mjerom ramena ili poprsja. U celebrity svijetu, ovoj kategoriji pripadaju Sienna Miller i Jennifer Lopez.

Odjevni komad koji savršeno pristaje obliku trokuta ili kruške su haljine koje su uske u gornjem dijelu i lagano se šire u donjem dijelu – osim što će istaknuti vaš struk, u donjem dijelu one savršeno laskaju vašim oblinama i stvaraju lijepu siluetu.

Ichi haljina, Sportina; Mango haljina

 

Pješčani sat

Vaš body shape je pješčani sat ako vam je struk najmanje 25% manji od ramena ili poprsja (mjera struka podijeljena s ramenima i poprsjem) i ako je vaš struk najmanje 25% manji od bokova (mjera struka podijeljena s bokovima) te ako su mjere ramena i mjere kukova unutar 5% jedna od druge. Saznajte to gledajući mjere svojih bokova i ramena. Veću od dvije mjere nazovimo t, a manju y. Pomnožite t s 0,95. Ako je y veći od rezultata t pomnoženog s 0,95, tada su vaši bokovi i ramena unutar 5% jedan od drugog. Ashley Graham i Priyanka Chopra Jonas su celebrity zvijezde koje imaju pješčani sat body shape i čijim se odjevnim kombinacijama uvijek možete inspirirati.

Kako biste naglasili svoj struk, birajte odjevne komade koji su uži u dijelu poprsja i struka poput bodija i body-con haljina.

H&M bodi; Zara haljina

 

Foto: Instagram