Beauty gadgeti: ovo su hit proizvodi za kućno pomlađivanje i uljepšavanje

17. lis 2023

Napravili smo 'inventuru' po trgovinama i pronašli beauty uređaje u koje se isplati uložiti!

Depilacija, manikura, frizura, besprijekoran osmijeh, masaža…, toliko je rituala koji su nam nužni kako bismo se osjećali dobro i bili zadovoljni u svojoj koži, a svi oni trebaju se nekako ukalupiti i u ograničene mjesečne budžete. Čak i ako financije nisu problem, nedostatak vremena vrlo često jest, pa sve više žena bira uljepšavanje i pomlađivanje u kućnoj varijanti. Zahvaljujući beauty gadgetima, koji su sve savršeniji i sve dostupniji (kako izborom i funkcijama, tako i cijenom), danas je lakše nego ikada prije u toplini vlastitog doma postići besprijekoran beauty efekt. OK, znamo da je odlazak u salon za uljepšavanje i svojevrsni ‘bijeg’ od obveza, vrijeme za sebe, nešto poput dobre meditacije dok se prepuštate vještim rukama profesionalaca, no kad vrijeme odredi drukčiji ritam ili kad ne možete uskladiti termine, kućni spa nije nimalo loša opcija. Od maski sa svjetlosnom terapijom koje će poboljšati  tinus i teksturu kože, preko uređaja koji zatežu kožu i bore se protv celulita, do IPL kućnog uklanjanja dlačica ili pametnih četkica za zube…, ovo su  uređaji za uljepšavanje u koje biste trebali uložiti.

Sonicare četkica za zube – jer bijeli zubi ‘brišu godine’

 

Lijep osmijeh jedan je od najvećih aduta, a zdravi i bijeli zubi definitivno ‘brišu godine’. Ako želite bijele zube (i to nakon samo jednog dana!) ne trebate posezati za agresivnim kemikalijama, kojima nas mame kroz razne reklame, već je ključ u pravoj četkici za zube. Sonične električne četkice pravo su rješenje za bijele zube. Ova Philipsova, koju smo pronašli u Elipso trgovini Arena Centra, snažna je protiv plaka, a istodobno nježna prema desnima. Dubinski čisti i uklanja do 10 puta više plaka. S Funkcijom BrushSync automatski odabire najbolji način rada za vas. Ima i poseban dodatak za kutnjake, a kad dođe vrijeme za promjenu glave, ona će vam sama to signalizirati. U pakiranju se nalazi i putna torbica s USB punjenjem, a svoju soničnu četkicu lako ćete upariti i s Bluetooth® aplikacijom za pomoć pri četkanju.

Ako dodatno želite poboljšati rutinu oralne njege, svakako koristite i oralni tuš, čija je tajna u vodi obogaćenoj mikromjerurićima zraka. Mnogima zvuči neobično taj pojam, ali oralni tuš temeljito čisti međuzubni prostor i desne, a to su područja koja nerijetko zanemarujemo pri klasičnom četkanju. Oralni tuš super je i za ljude koji nose ortodontske aparatiće.
Naša preporuka: Oral-B Aquacare 6 s tehnologijom Oxyjet, jer ima dva intenziteta rada (uobičajeno ili nježno) i dvije vrste mlaza (usmjereni (interdentalni) i rotirajući) kako biste čišćenje prilagodili svojim potrebama. Da sve bude još praktičnije, uređaj je potpuno bežičan i ima integrirani spremnik za vodu. Pronašli smo ga u dm-u Arena Centra.

Masažeri – jer želimo kožu bez celulita i tijelo bez bolova

Ljeto je daleko, ali borba s celulitom, tom tvrdokornom ‘napasti’, ne prestaje. Loša cirkulacija u potkožnom tkivu jedan je od razloga celulita. Bilo da u prvi plan stavljamo hranu, ciljane vježbe ili kozmetičke preparate, ključ uspješne borbe protiv narančine kore, od koje pati gotovo 90% žena, jest potaknuti masnoće zarobljene ispod kože da ponovno uđu u krvotok i tamo sagore. Postoji nekoliko načina kako to učiniti: prehranom, hidratacijom, anticelulitnim preparatima i, najvažnije, masažom. Najučinkovitiji kućni tretman je tzv. suho četkanje tijela. Riječ je o vrlo staroj, ali dobro provjerenoj metodi kojoj je cilj potaknuti limfnu drenažu. Dakle, nabavite primjerenu četku, a to je ona srednje oštra s dlakom od prirodnih vlakana. Tretman počnite od stopala prema gore, a izvodite ga kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu. Četkom masirajte (češljajte) stopala, noge, stražnjicu i donji dio leđa. Potom prijeđite na šake (s obje strane), ruke, prsa i gornji dio leđa. Tretman završite na trbuhu. Ako nemate odgovarajuću četku ili vam se ovo čini komplicirano, nabavite dobar ručni masažer. CM50 Beirer anticelulitni masažer, kojeg smo pronašli u specijaliziranoj trgovini Farmacia u Arena Centru, oponaša pokrete ruku tijekom profesionalne anticelulitne masaže. Oduševio nas je i još jedan model: MG70 ručni masažer koji je, osim za područja zahvaćena celulitom, savršen i kao masažer cijelog tijela. Napetost u vratu, bolni mišići nakon vježbanje, bolovi u donjem dijelu leđa…, kod svake tegobe pomaže ovaj savršeni gadget. Ima i rotirajući infracrveni nastavak za masažu – idealno za zimu i uživanje u grijanoj masaži.

Set za manikuru – jer volimo njegovane ruke i stopala

Za lijepe i njegovane ruke i stopala koristite Beurer MP41 – set za manikuru i pedikuru s integriranim LED svjetlom. Pronašli smo ga u trgovini Elipso Arena Centra. Ima 2 brzine i 7 različitih nastavaka. Svaki od nastavka ima svoju zasebnu ulogu:
Sapphire Cone: za odstranjivanje suhe kože, žuljeva ili tvrde kože na tabanima i petama; Felt cone: za izglađivanje i poliranje rubova noktiju nakon rašpanja, kao i za čišćenje površine nokta;
Fine sapphire disk: za skraćivanje i oblikovanje noktiju;
Rough sapphire disk: za skraćivanje debljih noktiju rašpanjem;
Barrel shaped bit: za rašpanje i izglađivanje tvrđih površina nokta na nogama;
Sapphire cornea bit: za brzo uklanjanje žuljeva na tabanima i petama.

Masažer za lice s mikrostrujom – jer želimo sačuvati mladolikost lica

Liftmie Premium Beauty Roller inovativni je valjak vrlo popularan u Japanu koji poboljšava i podiže vašu kožu kako bi joj udahnuo svježinu i mladost. Jedinstveni dizajn u obliku slova Y omogućava masažu koja zateže lice, ubrzava cirkulaciju i pomaže koži da povrati svoju vitalnost i elastičnost. Ovaj jedinstveni uređaj za ljepotu također može doprinijeti tjelesnom i mentalnom opuštanju te otklanjanju umora.

Fotografija (naslovna): Pexels