Aplikacije koje volimo: zabavni i korisni virtualni pomagači

13. ožu 2024

Korisne i zabavne aplikacije kao savršen dodatak svakog pametnog telefona!

Tehnologija nam često daje rješenja za užurbani tempo života, a jedan od njih su i mobilne aplikacije. Uvijek dostupne i jednostavne za korištenje, aplikacije osim za zabavu često služe i kao naši virtualni pomagači koji nam olakšavaju i uljepšavaju svakodnevni život. Danas postoje aplikacije skoro za sve, a u moru izbora ponekad je teško pronaći one prave. U nastavku donosimo aplikacije koje su naši provjereni favoriti. Od učenja stranih jezika, meditacije i putovanja, naš mali popis nudi aplikacije koje će vas zabaviti, educirati, pokrenuti i ponuditi inovativna rješenja.

Duolingo

Duolingo je naša omiljena aplikacija za učenje stranih jezika. Savršena je i za one koji su upisali tečaj stranog jezika i žele svoje znanje dodatno izbrusiti. Duolingov moto glasi: Learning is easier when you’re having fun! Aplikacija definitivno nije dosadna i nimalo ne nalikuje često suhoparnim lekcijama iz udžbenika. Dizajnirana je u obliku edukativne igre čiji se pristup temelji na dokazanoj metodologiji i nastavnom planu i programu usklađenom s međunarodnim standardima. O popularnosti ove aplikacije ne treba puno govoriti, koristi ju i Bill Gates, a njihov prepoznatljivi zvuk kada korisnik unese točan odgovor pojavljuje se i u megapopularnom Barbie filmu.

Wordle

Wordle je igra traženja riječi i odlična aplikacija koja će zabaviti vaš um i pred njega staviti izazov. Iza njezinog nastanka krije se priča o britanskom softverskom inžinjeru Joshu Wordleu koji je za vrijeme pandemije covida-19 osmislio igru kao poklon svojoj zaručnici s kojom obožava rješavati križaljke i zagonetke. Igra je u kratkom roku skupila veliki broj obožavatelja diljem svijeta pa ju je na kraju kupio New York Times.

Happy Plant

Jedna ste od onih osoba koja ne može održati biljke na životu ili ih često zaboravite zalijevati? Aplikacija Happy Plant riješit će ove probleme i pomoći vam da stvorite zelenu oazu u svojem domu. Putem aplikacije možete kreirati raspored zalijevanja i primati podsjetnike, prilagoditi rasporede prema godišnjim dobima i temperaturnim promjenama, dati svojim biljkama imena i na zabavan način pratiti njihov rast.

Headspace

Headspace je popularna i nagrađivana aplikacija idealna za sve one koji vole meditaciju i mindfulness ili se žele u tome okušati. Nudi niz korisnih opcija: meditacije prilagođene stupnju iskustva, priče i zvukove za smirivanje uma i pripremanje tijela za spavanje, meditacije koje su fokusirane na specifične probleme kao što su stres i anksioznost, mindfulness fitness tečajeve… Aplikacija je izuzetno jednostavna za korištenje, a odlikuje ju i estetski privlačan dizajn.

Wanderlog

Wanderlog je aplikacija koja će vam pomoći u planiranju bilo kakve vrste putovanja. Budžet, hotelske rezervacije, avionske karte, izleti, karta putovanja. Pomoću ove aplikacije možete kreirati i u detalje isplanirati svaki dio vašeg putovanja. Zanimljiva je i opcija grupnog organiziranja putovanja putem kojem možete pozvati prijatelje s kojima idete na putovanje da zajedno s vama sudjeluju u organizaciji.

iStyle mobitel i slušalice; Pull&Bear maske za mobitel i case za slušalice; Zara Home kožna futrola

 

 

Foto: Instagram,  (naslovna fotografija : @naomianwerr)