Evo kako se riješiti akni i mitesera

29. stu 2022

Akne i miteseri jedan su od najvećih i najčešćih skincare izazova.

Ako imate problematičan tip kože i godinama se borite s aknama i miteserima, niste jedini. Iako se koža sklona aknama, miteserima i sličnim nepravilnostima najčešće povezuje s tinejdžerskim godinama i hormonalnim promjenama u tom razdoblju, čak 90% ljudi zapravo ima probleme s aknama i miteserima.

Staviti akne i mitesere pod kontrolu je jedan od najvećih skincare izazova, a razlog za to je činjenica da ne postoji jedna čarobna formula koja će izbrisati akne i mitesere sa svakog lica. Naprotiv, njega problematične kože sklone aknama i miteserima zahtijeva isprobavanje različitih proizvoda kako bismo pronašli onu savršenu kombinaciju aktivnih sastojaka koji će nam pomoći u postizanju konačno cilja – čistog tena. S obzirom na to da je svaka (problematična) koža drugačija, njega svake (problematične) kože također će biti drugačija.

Jedan savršeni recept za čisti ten možda ne postoji, no postoji nekoliko stvari koje će vam pomoći u borbi s aknama i miteserima.

MANJE JE VIŠE

Kada govorimo o svakodnevnoj rutini, koža sklona aknama voli jednostavnost. Jutarnja i večernja rutina svake, pa tako i kože sklone aknama, uvijek će se neznatno razlikovati. Baš kao što ćemo svoju jutarnju rutinu za njegu uvijek završiti nanošenjem darežljivog sloja SPF-a, kiseline će uvijek biti rezervirane za večernju njegu. Ipak, ako govorimo općenito o njezi problematične kože sklone aknama i miteserima, najbolja rutina sastoji se od tri jednostavna koraka – čišćenje kože, tretiranje problema i hidratacija.

 

 

FOKUS NA NJEŽNE I MOĆNE PROIZVODE

Najvažniji element njege problematične kože je odabir proizvoda. Iako isprobavanje svakog anti acne proizvoda može biti jako primamljivo, to nije uvijek i najbolje rješenje. Pri odabiru proizvoda za svakodnevnu njegu, uvijek tražite proizvode koji su nježni, bez ulja i nekomedogeni, odnosno proizvode sa sastojcima koji vam neće začepiti pore i izazvati pojavu novih akni. Neki od sastojaka koje biste trebali izbjegavati su teška ulja poput ulja avokada, maslinovog ulja i skvalena. Serumi i maske za lice bit će najbolji skincare prijatelji svake problematične kože, a sve što trebate je pripaziti da birate one koji su prikladni za kožu sklonu aknama i miteserima.

 

Najbolje proizvode za njegu kože sklone aknama i miteserima pronađite u beauty trgovinama, drogerijama i ljekarni Arena Centra.

TRETMAN ZA KOŽU SKLONU AKNAMA

Uz jednostavnu svakodnevnu rutinu u kojoj ćete spojiti nježni čistač, skincare proizvod s aktivnim sastojcima i laganu hidratantnu kremu za lice, njega kože sklone aknama i miteserima bit će potpuna uz dodatak povremenog tretmana. Jedan od najboljih tretmana za kožu sklonu aknama i miteserima je Pro clear tretman u DermaCare centru u Arena Centru.

Pro clear tretman počinje s snažnim pilingom koji omekšava kožu, čini je podatnom te ju priprema za čišćenje i bolju apsorpciju aktivnih tvari. Nakon pilinga, vrijeme je za čišćenje kože profesionalnim proizvodima čija se učinkovitost prema potrebi može pojačati primjenom mikrostruje ili ultrazvuka. Tretman završava smirivanjem i njegovanjem kože uz pomoć profesionalnih seruma i maski koje se biraju prema specifičnom stanju kože, a za maksimalan učinak tretman ćemo završiti terapijom dodirom.

Trajanje tretmana je 60 minuta, a rezultat je čista, uravnotežena i hidratizirana koža bez akni, mitesera i prištića te bez neželjenog sjaja.

Foto: Pexels