4 proljetna trenda po izboru Mateje Sučević

17. ožu 2022

Mlada i uspješna ilustratorica nam je privukla pažnju sa svojim umjetničkim brendom 92Edit, a onda i sa fantastičnim stilom zbog kojeg je zagazila u influencerske vode

Mateju ćete uvijek primijetiti na cesti. Visoka, vitka plavuša koja na sebi uvijek ima neki statement komad bilo da se radi o ogromnoj čupavoj bundi ili nekoj ekstravagantnoj večernjoj kombinaciji koja privlači poglede. Mateja stoji iza brenda ilustracija 92edit i svoju estetiku uspješno prenosi iz vizualno atraktivnih radova u odijevanje.  S obzirom na to da nam je jedna od dražih Instagram djevojaka, zamolili smo je da nam otkrije 4 proljetna trenda koja će sigurno nositi. Ovo su njeni favoriti.

Nakon dvije sezone proljeća provedenih u trenirkama, sretna sam što se ovih mjeseci mogu poigrati s novim trendovima. Osvježavajuće je vidjeti kako se modne revije vraćaju na piste te ulice pune dobrim kombinacijama. Nakon svega, svjesni smo da kupujemo pametnije i radimo pomak prema sustainable lifestyle-u. Igranje s izrezima, mrežama, prozirnim tkaninama i grudnjacima kao majicama za mene su najzanimljiviji faktori sezone.

Prorezi na odjeći

Iako je tu već par sezona, “cut-out trend” opstaje i za život nakon pandemije. Nensi Dojaka i njene kreacije pokorile su sve kupce s dubljim džepom, dok prihvatljive high street verzije možete pronaći u Zari i Mangu.

Mrežasta pletenina

Mrežasta pletenina najpoželjniji je trend 2022. Od mrežastih Djuginih hlača, do YSL haljina, igranje s raznim bojama mreža efektan je i jednostavan način za stvaranje “expensive” izgleda.

Prozirne tkanine

Po meni najfleksibilniji trend su prozirne tkanine. Ovisno o drskosti i hrabrosti, mogu se dodati ili oduzeti slojevi. Osobno sam fan male modne provokacije i mislim da je tu skromnost precijenjena. Odlične prozirne majice trenutno možete pronaći u Zari.

Donje rublje

Donje rublje, točnije grudnjak, postao je savršeno prihvatljiv odjevni komad modne kombinacije. Seksi je ispod oversize sakoa, ispod otvorene haljine ili na hlače visokog struka. Peek-a-boo moment super se može iskombinirati i s prozirnim komadima!

 

U galeriji smo izdvojili nekoliko komada inspiriranih trendovima koje je predložila Mateja, a koje možete pronaći u trgovinama Arena Centra.